K.K.T.C Ulaşım Sorunları

K.K.T.C Ulaşım Sorunları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin en büyük sıkıntılarından biri ulaşım sorunudur. Ulaşım konusunda büyük sıkıntı çeken halkımız bu sorunlara çözüm arıyor. Uzun süredir olan bu sorunu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti meclisi tarafından çözülemeyen sıkıntı artık iyice dayanılmaz hale geldi.

Fahiş fiyatlar!!

Lefkoşa Mağusa yolunda faaliyet gösteren firmalar aldıkları ücret zaten ortada öğrenciye 100 türk lirası ve buna rağmen sıkış tıkış yolculuk yapılıyor. Firmalar nerden koparırsam kârdır deyip yolcuları sıkış tıkış yolculuk yaptırıyor.

Can Güvenliği Yok!!

Bu minibüs veya otobüsleri süren abilerimiz yolda giderken telefonla konuşuyorlar. Bu insanların canları hiçe sayılıyor bu insanlar değer görmüyor. Kapasite dışı insan alınıyor insanlar sıkışıyor ve bu şekilde yolculuk yapılıyor. Bir kaza anında ayaktaki insanlar kurtulma şansı nerdeyse yok denecek kadar az ve bu göz ardı ediliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yetkililerinin buna el atması gerekiyor hemde acilen!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ne Öneri.

Bu insanların ne kadar suçu varsa sizin de o kadar suçunuz var. Bu arabaların denetlenmesi lazım bu olaya acilen bir çözüm üretilmesi lazım. Ülkede olan pertol eksikliği zaten ortada bu şekilde trafikten, vatandaşların cebinden ve hava kirliliğinden hem ülkeyi hemde tüm dünyayı korumuş oluruz. Bence bu konunun gündeme gelmesi ve vatandaşların daha rahat bir hayata erişmesi için bu konunun mecliste konuşulması ve gereken şeylerin yapılması gerekir. Acilen bunun yapılması lazım ki vatandaşlar mağdur olmasın ve refah seviyesi yükselsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir