Mercedes-Benz, Elektrikli Otomobiller ve Otonom Sürüşe Yatırımlarını Artırıyor

Mercedes-Benz, Elektrikli Otomobiller ve Otonom Sürüşe Yatırımlarını Artırıyor

Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller ve otonom sürüş teknolojilerine yönelik yatırımlarını artırıyor. Şirket, 2025 yılına kadar elektrikli otomobil satışlarının toplam satışlarının yarısını oluşturmasını hedefliyor.

Mercedes-Benz, bu hedefe ulaşmak için yeni elektrikli otomobil modelleri geliştirmeye ve mevcut modellerini elektrikli versiyonları ile sunmaya devam ediyor. Şirket, 2023 yılında EQS, EQE ve EQB modellerini piyasaya sürdü. 2024 yılında ise EQS SUV, EQE SUV ve EQA modellerini piyasaya sürmeyi planlıyor.Mercedes-Benz’in elektrikli otomobiller ve otonom sürüş teknolojilerine yönelik yatırımları, otomotiv sektörünün geleceğini şekillendirecek. Şirketin bu yatırımları, elektrikli otomobillerin ve otonom sürüş teknolojilerinin daha yaygın bir şekilde benimsenmesine katkıda bulunacak.

Şirketin elektrikli otomobil yatırımları

Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller için 100 milyar Euro’luk bir yatırım planı açıkladı. Bu yatırımın 50 milyar Euro’su yeni elektrikli otomobil modelleri geliştirmeye, 50 milyar Euro’su ise mevcut modellerin elektrikli versiyonlarını sunmaya yönelik olacak.

Şirket, bu yatırım kapsamında 2025 yılına kadar 20’den fazla yeni elektrikli otomobil modeli sunmayı hedefliyor. Bu modellerin arasında sedan, SUV, crossover ve kompakt otomobiller yer alacak.

Mercedes-Benz, elektrikli otomobiller için yeni bir üretim tesisi de inşa ediyor. Bu tesis, Almanya’nın Sindelfingen kentinde yer alacak ve 2025 yılında üretime başlayacak. Tesis, yılda 200.000 adet elektrikli otomobil üretecek kapasiteye sahip olacak.

Şirketin otonom sürüş yatırımları

Mercedes-Benz, otonom sürüş teknolojileri için de 1 milyar Euro’luk bir yatırım planı açıkladı. Bu yatırımın 500 milyon Euro’su otonom sürüş teknolojisi geliştirmeye, 500 milyon Euro’su ise bu teknolojiyi otomobillerine entegre etmeye yönelik olacak.

.Mercedes-Benz, otonom sürüş teknolojileri için yeni bir araştırma merkezi de kuracak. Bu merkez, Almanya’nın Stuttgart kentinde yer alacak . Merkez, otonom sürüş teknolojileri alanında çalışan 1.000’den fazla araştırmacı ve mühendise ev sahipliği yapacak.

Elektrikli otomobillerin geleceği

Mercedes-Benz’in elektrikli otomobiller ve otonom sürüş teknolojilerine yönelik yatırımları, elektrikli otomobillerin geleceğine dair önemli bir sinyal veriyor. Şirketin bu yatırımları, elektrikli otomobillerin daha yaygın bir şekilde benimsenmesine katkıda bulunacak.

Elektrikli otomobiller, çevre dostu olmaları ve yakıt tasarrufu sağladıkları için giderek daha popüler hale geliyor. 2022 yılında elektrikli otomobil satışları, küresel otomobil pazarının %10’unu oluşturdu. Bu oranın 2030 yılına kadar %25’e ulaşması bekleniyor.

Otonom sürüş teknolojileri ise sürüş güvenliğini ve konforunu artırma potansiyeline sahip. Otonom sürüş teknolojileri, 2030 yılına kadar küresel otomobil pazarının %10’unu oluşturması bekleniyor.

Mercedes-Benz’in elektrikli otomobiller ve otonom sürüş teknolojilerine yönelik yatırımları, bu teknolojilerin geleceğini şekillendirmeye yardımcı olacak.

Referans

https://medya.mercedes-benz.com.tr/mercedes-benzin-gelecek-planlari-yalnizca-elektrikli-araclar-uzerine-sekillenecek/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir