Göstericilerden Sessiz Çığlık: Times Meydanı’nda Kefenli Bebek Maketi Taşıyarak Filistin’e Destek Yürüyüşü

Göstericilerden Sessiz Çığlık: Times Meydanı’nda Kefenli Bebek Maketi Taşıyarak Filistin’e Destek Yürüyüşü

Göstericiler, Times Meydanı ve Bryant Park arasında kalan 6. Cadde üzerinde kefenli bebek maketi taşıyarak yürüdü. Binlerce Filistin destekçisi, “Ateşkes, şimdi!” yazılı pankartlarla sessiz bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim’de İsrail’e yönelik kapsamlı bir saldırı düzenledi. İsrail’in Gazze’yi işgalindeki sonuçlara göre, 7 Ekim’deki saldırılarda 1200 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarda en az 21 bin 320 Filistinli öldü, 55 bin 603 kişi yaralandı. İsrail ordusu, saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana 501 askerinin öldüğünü duyurdu.

Çatışmalara verilen “insani arada” 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir serbest bırakıldı, ancak İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeyi sürdürdü.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 315 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki sınır çatışmalarında 8 Ekim’den bu yana 28 Lübnanlı sivil, 129 Hizbullah mensubu, 5 İsrailli sivil ve 9 İsrail askeri öldü.

Avrupa Genelinde Filistin’e Destek: Almanya’dan Paris’e Büyük Yankı

İşgalci İsrail Ordusu’nun Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği yoğun bombardıman sırasında, Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde Filistin’e destek gösterileri ve mitingler düzenlendi. Almanya’nın Düsseldorf kentinde binlerce kişi, Filistin halkıyla dayanışma amacıyla bir araya gelerek yoğun yağmur altında Filistin’e destek yürüyüşü gerçekleştirdi.

Amsterdam’da, Hollanda’nın başkentinde toplanan kalabalık bir grup, yağışlı havaya rağmen Filistin’e destek gösterisi düzenleyerek şehrin batısındaki Westerpark’a yürüdü. Göstericiler, ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile çeşitli sloganlar taşıdılar.

Fransa’nın başkenti Paris’te de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, yağan yağmura rağmen yürüyüşlerine devam ederek Filistin’e destek sloganları attı.

Polonya’nın başkenti Varşova’da yüzlerce kişi, Gazze’de hayatını kaybeden çocuklar için temsili tabut taşıyarak Filistin’e destek yürüyüşü düzenledi. Yürüyüş, geçmiş deneyimlere dayandırılarak alınan bir yasak kararının ardından, bölge mahkemesi tarafından iptal edilmişti.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, hükümetin İsrail’e destek politikasını eleştirerek, Gazze’deki insani duruma dikkat çektiler.

İngiltere’de ise on binlerce kişi, Gazze’de acil ateşkes çağrısıyla farklı şehirlerde gösteri düzenleyerek Filistin halkına destek verdi.

Avrupa genelinde düzenlenen bu gösterilerde, Filistin’e yönelik İsrail saldırılarına karşı birlik ve dayanışma vurgusu ön plandaydı.

Almanya ve Fransa’da Filistin’e Güçlü Destek Gösterileri

Fransa’nın başkenti Paris’te ve Almanya’nın başkenti Berlin’de, Filistin’e duyulan güçlü destekle bir araya gelen yüzlerce kişi, etkileyici gösterilere imza attı. Paris’teki göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları, pankartlar ve dövizlerle donanarak Filistin’e destek sloganları attı.

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise, Birleşik Filistin Ulusal Komitesi tarafından Adenauerplatz Meydanı’nda düzenlenen gösteriye yaklaşık 1200 kişi katıldı. Göstericiler, Filistin’e gösterdikleri dayanışmayı vurgulayarak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetle protesto ettiler.

Fransa’nın başkenti Paris’te, Noel tatiline rağmen düzenlenen gösteride, Filistin’e olan destek açıkça ortaya konuldu. Her iki ülkede de düzenlenen etkinlikler, uluslararası alanda Filistin’e duyulan dayanışmanın bir göstergesi olarak dikkat çekti.

Filistin’e Destek Gösterisine İzin Verilmedi!

Berlin Polisi, Yılbaşı Gecesi Filistin’e Destek Gösterisini Yasakladı

Almanya’nın başkenti Berlin’de, yılbaşı gecesi düzenlenmesi planlanan Filistin’e destek yürüyüşü Berlin Emniyet Müdürlüğü tarafından yasaklandı. Neukölln ilçesinde gerçekleşmesi planlanan ve “Soykırım sırasında kutlama olmaz” sloganını taşıyan yürüyüş, saat 22.00’de başlayıp 01.00’e kadar sürmesi öngörülüyordu.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, geçmiş deneyimlere dayanarak alınan yasak kararının, gösteride kışkırtıcı ve antisemitizm içerikli sloganların atılması, şiddetin teşvik edilmesi ve şiddet olaylarının meydana gelme riskinin bulunması nedeniyle alındığı belirtildi.

Berlin polisinin yaptığı sosyal medya paylaşımında, geçen yıl Sonnenalle Caddesi’nde polis ve itfaiye erlerine yönelik saldırı hatırlatılarak, bu yıl aynı cadde üzerinde havai fişek kullanımının yasaklandığı vurgulandı.

Referans:

https://www.trthaber.com/foto-galeri/new-yorkta-kefenli-bebek-maketi-tasiyan-binlerce-kisi-filistine-destek-icin-yurudu/61860/sayfa-1.html

https://www.aa.com.tr/tr/pg/foto-galeri/almanya-ve-fransada-filistine-destek-gosterisi-duzenlendi/0

https://www.yirmidort.tv/dunya/almanyadan-skandal-karar-filistine-destek-gosterisine-izin-vermediler-144476

https://www.tasnimnews.com/tr/news/2023/11/19/2991979/avrupa-genelinde-filistin-e-destek-y%C3%BCr%C3%BCy%C3%BC%C5%9Fleri-ve-mitingleri-d%C3%BCzenlendi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir