Stephen Curry 3’lük Ustası

Stephen Curry 3’lük Ustası

3’lük ustası kaçırmıyor basketbolda sahalara tekrar döndü.

Stephen Curry Kimdir ?

https://www.basketballnetwork.net/tag/stephen-curry

Amerikalı basketbolcu Stephen Curry, profesyonel olarak Golden State Warriors takımında oynuyor. Eski NBA yıldızı Dell Curry’nin oğlu Stephen Curry, Davidson College’daki olağanüstü performansıyla ulusal ilgi topladı. 2009 NBA Draftında Golden State tarafından seçildikten sonra ligin en skorer oyuncularından biri oldu. 2015’te NBA şampiyonluğunu ve MVP ödüllerini kazandıktan sonra Curry, Warriors’ı bir sonraki sezon 73 galibiyetle şampiyonluk rekoruna taşıdı. Art arda MVP ödülü kazanan 11 oyuncudan biri olan Curry, Mayıs 2016’da oybirliğiyle MVP ödülünü kazanarak NBA tarihine geçti.Daha sonra Warriors ve Cleveland Cavaliers’ın 2017 ve 2018’de arka arkaya NBA şampiyonluğu kazanmasına yardımcı oldu. Stephen Curry, 14 Mart 1988’de Akron, Ohio’da Wardell Stephen Curry II’de doğdu; Ancak çocukluğunun çoğunu Charlotte, Kuzey Carolina’da geçirdi. Eski NBA oyuncusu Dell Curry’nin en büyük oğlu Curry, oyunun temellerini babasını izleyerek ve onunla birlikte çalışarak öğrendi. Ancak Dell Sr.’nin eski bir Division I voleybol oyuncusu olan annesi Sonya, takımla birlikte seyahat ederken oğlunu antrenmana götürdü.

https://basketnews.com/news-199032-stephen-curry-snaps-incredible-record-breaking-streak.html

Curry iki kardeşten biridir. Küçük kardeşi Seth Curry, basketbol kariyerine Duke Üniversitesi’nde başladı ve daha sonra profesyonel basketbol oynadı. Stephenand’ın kız kardeşi Sydel daha sonra Elon Üniversitesi’nde voleybol oynadı. NBA Draft Beklentileri ve Üniversite Kariyeri Charlotte Christian School’daki olağanüstü kariyerine rağmen Curry, büyük kolej basketbol programlarından çok az ilgi gördü. Bunun yerine memleketinin yakınındaki küçük Davidson College’a kaydoldu.

Yeteneğini hemen gösterdi, Michigan Üniversitesi’ne karşı oynadığı ikinci maçında 32 sayı atarak ona Güney Konferansı Yılın Birinci Sınıfı ödülünü kazandırdı. Curry, ikinci yılının Mart ayında, Wildcats’in NCAA Turnuvası’nda bölgesel finale yükselmesine yardımcı olan birçok oyun kazandıran oyunla ulusal çapta tanındı. Curry, 2009 NBA Draft’ında Golden State Warriors tarafından maç başına 28,6 sayı ve 4.444 sayı ortalamasıyla seçilmişti.

https://printler.com/en/poster/150283/

Küçük boyuna ve genç görünümüne rağmen Curry, şutu ve topu sayesinde NBA rakiplerine karşı kendini koruyabileceğini kanıtladı. Manipülasyon becerileri.2010 All-Star arasının ardından guard olarak maç başına yaklaşık 22 sayı ortalaması yakaladı ve yılın çaylağı oylamasında ikinci oldu. Olağanüstü oyunu nedeniyle 2010 Dünya Kupası’nda altın madalya kazanan ABD büyükler milli basketbol takımına seçildi.

Referans

https://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Curry

https://www.nba.com/player/201939/stephen-curry

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir