ARABİSTAN TAKIMLARI FUTBOLA YÖN VERİYOR

ARABİSTAN TAKIMLARI FUTBOLA YÖN VERİYOR

Futbol’da Avrupa takımları hüküm sürerken bu sezon ortaya çıkan ve futbol piyasasını alt üst eden Arabistan Süper Ligi takımları yaptığı harcamalarla futbol severleri şaşkına uğrattı. Transferde her gün farklı yıldız oyuncu transferleriyle gündeme bomba gibi düşen Arabistan Ligi takımları harcamalarıyla Avrupa devlerini gölgesinde bıraktı. İşte Arabistan yolunu tutan yıldız oyuncular ve UEFA’nın Arabistan takımları, piyasası hakkında ki düşünceleri.

https://www.sportco.io/article/al-nassr-club-all-you-need-to-know-375316

Al-Nassr:

Arabistan takımlarından transfer için kesesini sonuna kadar açık bırakan bir kulüp durumunda. Bu sezon bir çok Dünya starını kulübe dahil etmeyi başardı. Transfere yoğun ilgi gösteren ve bi hayli harcama yapan Al-Nassr en başta Dünya futbol tarihinin gördüğü en iyi futbolculardan Cristiano Ronaldo başta olmak üzere Sadio Mane, Alex Telles, Aymeric Laporte, Marcelo Brozovic ve Portekiz’li kaleci Otavio gibi önemli isimleri yüksek miktarda ücretlerle renklerine bağladı. Al-Nassr bu transferleri bitirebilmek için 353 Milyon Dolar’ı aşan bir servet harcadığını belirtti.

Al-Ahli SFC:

Bir diğer Avrupa takımlarını transferde gölgesinde bırakmayı başaran Arabistan takımı olan Al-Ahli takımı bu sezon transferde bombaları yağdırdı, kadrosuna yıldızları dizdi. Büyük harcamalar yapan ekip kadrosuna Dünya devlerinden oyuncuları transfer etmeyi başardı, Riyad Mahrez, Roger Ibanez, Gabri Veiga, Edouard Mend, Merih Demiral ve İspanyol devi Barcelona’dan Franck Kessie’ yi renklerine bağladı. Bu transferlere totalde 200 milyon Dolar para harcadı.

UEFA’DAN ARABİSTAN LİGİ HAKKINDA:

UEFA yönetim kurulu başkanı Aleksander Caferin, Suudi ekiplerinin yaptığı harcamaların usüle aykırı olduğunu kesinlikle Avrupa kulüpleriyle müsabakalara çıkamayacağını UEFA tarafından düzenlenen Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Avrupa Konferans Ligi gibi organizasyonlara katılamayacağını belirtti. Arabistan takımlarının daha önce Çin takımlarının izlediğini ve izlenen bu politikanın da tıpkı Çin takımlarında olduğu gibi uzun sürmeyeceğini belirterek tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir