İsrail Filistin Savaşında 3.Dünya Savaşı Çıkar Mı

İsrail Filistin Savaşında 3.Dünya Savaşı Çıkar Mı

İsrail ve filistin arasında 7 ekimde başlayan kanlı çatışma ne yazık ki tüm dünyaya sıçramış durumda. ilk gazze bölgesinde süren çatışmalar şuan ortadoğu’nun belirli bölgelerine yayılmış vaziyette.

Şuan dünya medyası bu savaş için oldukça meşgulken Türkiye Cumhruriyeti ise olaylara oldukça temkinli yaklaşmış durumda. herhangi bi yanlış söylemde ya da savaşı daha da alevlendirecek eylemlerde bulunur ise bir anda kendini savaşın göbeğinde bulması söz konusu. şuan için diğer ülkelere göre daha ılımlı tavırlar sergileyen Türkiye yakın zaman içinde de duruşunu bozmayıp yaklaşımını bu şekilde devam ettirebileceklerinin sinyallerini şimdiden vermiş durumda. savaş şuan için israİl,filistin,suriye,lübnan, sınırlarında boy göstermekte. Türkiye’nin ve diğer ortadoğu ülkelerinin durumu savaşın sonuçlarına göre bölgenin dengelerini tamamen değiştirebilir ve kağıtları tekrardan dağıtabilir.

https://www.bbc.com/turkce/articles/cl5p4032x49o

Amerika israile desteği ile birlikte savaşa kısmen de olsa dahil olmuş olurken rusya ve çin hükümetleri sadece sözlü beyanda bulunmuş ve fiilen harekete geçmeyerek onlarda savaşın gidişatını türkiye cumhuriyeti gibi dikkatli bir şekilde takip edip stratejik adımlarını savaşın gidişatına göre atmakta ve tabi akıllara gelen 3. dünya savaşı çıkar mı sorusu insanları bi hayli düşündürtmekte olup bölgenin durumunu an ve an takip etmeleri de insanlar için çok büyük önem teşkil ediyor. şu an için 3. dünya savaşına dair bir izlenim söz konusu değil iken herhangi bir ülkenin aşırı tehditkar davranışları ya da söylemleri bir domino etkisi yaratıp bütün ülkeleri bir anda savaşın ortasına atıp büyük dünyayı büyük bir yıkıma götürebilir. Böyle bir yıkımdan kaçmak isteyen ülkeler şuan için dengeyi biraz da olsa sağlamış durumda çünkü geçmişe baktığımızda savaşın nasıl bi ekonomik sıkıntı ya da insanların hayatlarının sonuna kadar psikolojik olarak nasıl çöktüğü görülmekte ve bilinmekte bu yüzden böyle bir savaşa ülkelerin girmek istemeyip ittihatlı davranması elzem nitelikte ve önemde. dileriz ki dünya da böyle bir savaş yaşanmaz ve her ülkenin vatandaşı birbirleriyle dostça yaşayabilir ve dünyada barışın mihenk taşı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir