Cumhuriyet Halk Partisin de Sular Durulmuyor

Cumhuriyet Halk Partisin de Sular Durulmuyor

Takvimler 5 kasım 2023’e yaklaşırken Cumhuriyet Halk Partisinde sular durulmuyor. 38. olağan kurultayında adaylar yavaş yavaş belli olmaya başlamış durumda. Bir taraftan Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlığını devam ettirmek isteyip aday olurken diğer taraftan onun talebesi diyebileceğimiz Özgür özel de adaylığını beyan etmiş vaziyette.

İlginç bir şekilde kimsenin beklemediği bir isimde adaylığını kurultaya sundu Örsan Öymen. Kendisi Cumhuriyet Halk Partisinde uzun sürede bulunmakta ve partisine önderlik edebileceği görüşünde. Özgür Özel partinin köklü isimlerinden olup partide geçirdiği yıllardan sonra başkanlık görevini yerine getirebileceğini düşünüyor. Ama ne yazık ki partide bulunan diğer isimler ve Örsan Öymen Özgür Özelin kemal beye yakın olduğunu ve partiyi köklü bir değişim sürecine sokamayacağı görüşünde. 2011 den beri seçim kaybeden ve hala daha değişim seslerine kulak asmayan Kılıçdaroğlu kendine güvenirken diğer adayların şansı ne kadar fazla olacağı seçim sonuçlarından sonra kesinlik kazanacak. 5 Kasımda yapılacak seçim o kadar önemli ki Cumhuriyet halk partisini ya tamamen halkın gözünde bitirecek ya da tekrardan halkın gözünde ülkenin ilk partisi konumunu koruyacak. Halk açık bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlunu desteklemezken değişimin şart olduğunu gündeme getirmekte.

https://www.aa.com.tr/tr/politika/chp-29-ilde-kongrelerini-tamamladi/1731482

Özellikle son cumhurbaşkanlığı seçiminde istenmeyen sonuçlar gelince parti içinde bir çöküş söz konusu oldu. Kemal bey’in istenmeyen adaylık çıkışı halkın başka bir adayı desteklemesi kemal bey ve halk arasında istenmeyen gerginliğe ve anti-sempatikliğe yol açtı. Bu yüzden değişim kesinlikle şart diyen bir isim daha meydanlar da adı geçmekte Ekrem İmamoğlu. Halkın da sevgisini kazanan ve güven duygusu oluşturan İmamoğlu bir numaralı genel başkan adayı. Ama şu anda İstanbul büyükşehir belediyesinin başkanı olduğu için onunda eli birazcık bağlı vaziyette. Eğer aday olursa belediye başkanlığını kaybedecek ve bu Ekrem beyin isteyebileceği son şeylerden biri olabilir. o yüzden yerel seçimlerde ki sonuçlara göre onun da izleyeceği yol ve atacağı adımlar çok kritik. Zaten parti içinde bir güven problemi varken yapacağı hamleler partiyi daha da karıştırabilir ya da daha iyi bir yola sokabilir. Şuan için ılımlı bir tavır sergilemekte ve sükunetini bozmadan ilerlemekte. Ülke çapında bir değişikli olacaksa eğer ilk partilerde değişiklik olması şart. Değişim her zaman iyidir. İnsanlara umut ve düşünebilecekleri alan verir. Umarız ki Cumhuriyet halk partisinde olumlu gelişmeler olur ve tekrardan Mustafa kemal Atatürk’ün partisi pozisyonuna gelip insanlara bir umut olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir