Türkiye’nin İncisi İzmir

Türkiye’nin İncisi İzmir

Ege’nin incisi İzmir ülkemizin en güzel şehirleri arasında yer almaktadır. Nufüs olarak en kalabalık 3. Şehrimiz olan İzmir’de gezilecek yerleri saymakla bitiremeyiz.
Hem plajlarıyla hem koylarıyla hem tarihi yerleriyle gelenleri büyüleyen güzel İzmir’imiz de yaşam gerçekten çok hızlı akmakta.
Yolunuz bir gün İzmir’e düşerse mutlaka gezmeniz gereken yerleri sizin için derledik.

https://www.visitizmir.org/tr/destinasyon/12801

Tarihi Asansör Konak: Dario Moreno sokağının bitiminde karşımıza çıkan bu Tarihi Asansör gidip görülmeye değer biryer elbette. Bu muhteşem tarihi asansör biri diğerinden 58 metre yüksekte olan Mithatpaşa Caddesi ile Şehit Nihatbey Caddesi arasında hizmet veriyor. Bu asansörün kurulum amacı ise tamamen ulaşımı kolaylaştırmak adına. 1907 yılında tamamlanan asansör İzmir’in önemli simgelerinden biridir.

Bu tarihi asansör ziyaretçilerine haftanın her günü 08:00 – 24:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor. Asansörden çıkınca karşılaşacağınız güzel manzara görülmeye değer. İzmir’e gittiğinizde mutlaka uğramanızı öneririz.

https://www.otelz.com/karsiyaka-otelleri

Karşıyaka Sahil : Izmir’de deniz manzarasının en güzel olduğu yerlerden birisi de Karşıyaka sahili. Geniş yürüme yolu olan Karşıyaka sahili 2019’da İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmiş. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Karşıyaka sahili adeta bir sosyalleşme merkezi olmakta. Ayrıyetten geniş sahil yolunda yürüyüş yaparken yol boyu sizi restaurantlar ve cafeler eşlik etmekte.

Şirince köyü: İzmir Selçuk’ta bulunan bu güzel köy gerçekten gidilmeye değer bir yer. İçerisinde 19 yüzyılda Rum kasabası olduğu için 2 tane kilise bulunan bu güzel köydeki evler hiçbir evin manzarasına engel olmamakta. Şirince köyünün tatlı sokaklarında yürürken adeta ruhunuzu yenilenmiş hissedebilirsiniz . Tatlı evleri ve güzel manzarası ile adeta bir terapi köyü. Şarabı ile meşhur olan bu Şirince köyünde meyve şarabı ve normal şarap tadımı yapabilirsiniz.

Saat Kulesi: Muhteşem işlemeleri ile ziyaretçilerini hayran bırakan bu güzel tarihi yapı 2. Abdülhamit’in tahta çıkışının 25 yılını kutlamak için 1901 yılında inşa edilmiştir. Bu güzel saat kulesinin 4 tarafı da çeşmelerle çevrilidir. Kalabalık meydan da ziyaretçilere birde kuşlar eşlik ediyor İzmir halkı kuşları beslemekten zevk alıyor adeta. İzmire gittiğinizde mutlaka saat kulesine gidip o atmosferi solumanızı isteriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir