Başkent Ankara

Başkent Ankara

Türkiye’nin 2. Büyük şehri olan Ankara 5 milyon nüfusa sahip bir şehirdir. Ayrıca eğitim konusunda da önemli bir yere sahip olan Ankara 20 den fazla üniversiteye ev sahipliği yapmaktadır. Tam bir öğrenci şehri olan Ankara 25 ilçeden oluşmaktadır. Ankara’da bitmek bilmeyen sosyal , kültürel ve sanatsal etkinlikler canlı bir eğitim öğretim hayatı sunuyor.

Ankara’da Ulaşım : Esenboğa Uluslararası havalimanı şehir merkezine 28 km uzaklıkta yer alan bir havaalanıdır. Açık ve kapalı otoparkı bulunan, yemek , alışveriş , rent a car, ve taksi hizmetleri verilmektedir. Şehir merkezinden ise BELKOAIR otobüsleri aracılığıyla havaalanına ulaşım sağlanmaktadır.
Ankara’ya karadan ulaşmak istiyorsanız da Ankara şehirler arası otobüs terminali hizmet vermektedir.

Ankara’nın Coğrafı ve İklim Özelikkleri:
Kızılırmak ve Sakarya nehirlerini arasında kalan Ankara 25,437 km yüzölçümü ile Türkiye’nin yüzölçüm açısından üçüncü ilidir. Genel olarak karasal iklimin hakim olduğu Ankara’da kış ayları soğuk ve kar yağışlı , yaz ayları ise kurak ve sıcak geçmektedir fakat yaz aylarının gecesi kışı aratmamaktadır.

Bu büyüleyici şehire geldiğinizde gezmeniz gereken yerleri için sizlere bir kaç önerimiz var. İşte size önerilerimiz:

https://www.buseterim.com.tr/tr/yasam/seyahat/anitkabir-hakkinda-bilmeniz-gerekenler

Anıtkabir: Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıt mezarının bulunduğu Anıtkabir yerli yabancı herkes tarafından ziyaret edilen en kalabalık yer. Aslanlı yol , Atatürk ve kurtuluş savaşı müzesi , İsmet İnönü’nün mezarı çeşitli heykeller de Anıtkabir’e gittiğinizde gezebileceğiniz yerler arasında. Yolunuz Ankara’ya düşerse mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Kızılay Meydanı ve Güvenpark , Çankaya:
Tam merkezde bulunan Kızılay meydanı adını meydana bakan noktada inşa edilen Türk kızılayı genel merkez binasından almakta. Herkesin buluşma noktası olan Kızılay meydanda şehrin cumhuriyet tarihinin ilk parkı olan güvenpark bulunuyor.
Güvenparkın içinde ise Atatürk ve silah arkadaşlarının heykelleri ve Türk halkının polis ve jandarmaya olan güvenini temsil eden heykellerde bulunmakta. Tarım çalışmalarını betimleyen kabartmalar ve insan zekası ile ilgili kabartmalar da mevcut. Ankara’ya geldiğiniz mutlaka uğrayacağınız Kızılay meydanında bu anıtlara bakmanızı öneririz. Muhteşem atmosferi sizi çok etkileyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir