2024’te hangi filmler vizyona girecek?Merakla beklenen filmler ve detayları… 

2024’te hangi filmler vizyona girecek?Merakla beklenen filmler ve detayları… 

Bu sene ilk kez seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan,senelerdir devam filmleri beklenen filmlerin vizyona gireceği ve animasyon yapımların yılı olan 2024 yılı sinema için dolu dolu geçeceğe benziyor.

Bu yıl çıkacak filmlerin sayısı çok olsa da,en çok beklenen,daha çıkmadan ses getiren,ve devam filmlerinin bazılarını konuları ve vizyon tarihleriyle birlikte sizler için sıraladık.Detaylar..

2024’TE VİZYONA GİRECEK YENİ FİLMLER: 

1) Mean Girls (12 Ocak 2024) 

Yönetmenliğini Mark Waters’ın üstlendiği, 2004 yapımı Mean Girls yapımının yeniden çekimi olan film seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor.Amerikan müzikal ve komedi filminin konusu başrollerden Cady’nin daha önce evde eğitim görmesinin üzerine eğitimine lisede devam etmeye karar vermesiyle edindiği arkadaş grubunda yaşadığı sıkıntılar, kızlar arasındaki entrikaları, dostlukları ve aşkı keşfetmesi etrafında ilerliyor. 

https://www.imdb.com/title/tt11057302/

2) Madame Web (14 Şubat 2024) 

Adeta ünlüler geçiti olan oyuncu kadrosu olan yapımda Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Celeste O’Connor, Isabela Merced, Tahar Rahim, Mike Epps, Emma Roberts  gibi başarılı isimler yer alıyor. Aksiyon,macera,bilim kurgu türündeki yapımın konusu Madame Web karakterinin geçmişiyle yüzleşirken,gelecekte önemli insanlar olacak olan ama şuan tehlikede olan 3 kadını kurtarmasını konu alıyor. 

3) Mickey 17  (29 Mart 2024) 

Ünlü oyuncu Robert Pattinson’ın başrolde olacağı bu bilim kurgu filminin yönetmen koltuğunda,Oscar ödüllü Parasite filminin de yönetmenliğini üstlenen Bong Joon-Ho bulunmaktadır.Mickey karakteri ölse bile tekrar klonlanıp gemişi hatırlayabilen bir karakterdir.Film Mickey’nin buz dünyası olan Niflheim’ı kolonileştirmek için görevlendirilmesiyle başından geçenleri konu alıyor.Yılın en ilgi çekici ve beklenen yapımlarından olduğu söyleniyor. 

https://www.imdb.com/title/tt21261712/

4) Back to Black ( 12 Nisan 2024) 

27 yaşında hayata veda eden ünlü şarkıcı Amy Winehouse’un hayatını konu alacak biyografi filmidir.Filmin adı,ünlü şarkıcının ikonik şarkısından geliyor. İngiliz asıllı şarkıcının trajik hayatı,başarıları ve ölümünü ele alacak bu film yılın merakla beklenen filmleri arasında yerini alıyor. 

5) Ballerina (7 Haziran 2024) 

Başrollerinde Ana De Armas,Ian McShaneAnjelica Huston yer alacağı bu yapım John Wick serisinin yan filmi olup, devam filmi olacak. Konusu baş karakter Ballerina’nın bir örgütten olan ve ailesini ölümüne sebep olan insanlardan intikam almak isteyen genç bir kadının başından geçenleri ele alıyor. 

6) Challengers (26 Nisan 2024) 

Call me by your name gibi başarılı ve ödüllü yapımların yönetmenliğini yapmış Luca Guadagnino’nun yönetmenliğini üstlendiği bu film,tenis turnuvasında şampiyon olmak için yarışacak üç oyuncunun aralarında geçenleri konu alıyor.Konusu sadece spor değil bu üçlü arasında dönen romantik olayları da ele almakta.Başrolde başarılı oyuncu Zendaya yer almakta. 

2024’TE VİZYONA GİRECEK DEVAM FİLMLERİ 

1)  Çılgın Hırsız 4 (3 Temmuz 2024) 

Bir devam filmi olan animasyon yapımda Steve Carell, Kristen Wiig, Pierre Coffin, Miranda Cosgrove ve Steve Coogan gibi isimler yer alıyor. 

https://www.disney.com.tr/

2) Inside Out/Ters Yüz (2 Haziran 2024) 

Merakla beklenen ve animasyon tarihine adını yazdırmış Oscar Ödüllü Ters Yüz filmi,devam filmiyle izleyicilerle tekrar buluşmaya hazırlanıyor. Filmin tanıtımının ilk çıktığı gün izlenme rekoru kırmıştı.Küçük bir kız çocuğu olan Riley’nin babasının işi gereğiyle taşınmalarıyla hayatının ve arkadaşlarının değişmesine adapte olma çabasını konu alan bir filmdir.Ana karakter Riley’nin 5 duygu durumunun animasyon karakterlerle çocuğu etkileme şeklini ele alıyor. Eğlenceli ve duygusal bir yapım olması yanı sıra sadece çocuk filmi değil,ebeveynlerinde ilgisini çeken bir yapım olmuştur.  

3) Kung Fu Panda 4  (8 Mart 2024) 

Serinin devam filmi olan animasyon yapım bir kez daha seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.Kung Fu Panda,ejderha savaşçısı olup ölüme meydan okuduğu 3 macera dolu filmden sonra bu filmde Huzur Vadisi’nin Ruhani Lideri olması için görevlendirilir. 

4) Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2 (1 Mart 2024) 

Başrollerini Timothée Chalamet ve Zendaya’nın paylaştığı Oscar ödüllü bu yapımın yönetmenliğini yine ödüllü usta bilim kurgu yönetmeni Dennis Villeneuve üstleniyor.İlk filmle aday olduğu 10 ödülün 6’sını toplamayı başaran bu başarılı bilim kurgu yapım, bu senenin en çok beklenen filmleri arasında yer alıyor. 

5) Deadpool 3 (26 Temmuz 2024) 

5 senelik aradan sonra serinin devam filmi,Ryan Reynolds‘ın Deadpool’u ve Hugh Jackman‘ın Wolverine’i bir araya getirecek olan bu film iki karakterin de hayranlarını çok sevindirdi.İki yıldızın Marvel Sinematik Evreni’ndeki ilk film olacak. 

https://comicbook.com/marvel/news/spider-man-beyond-the-spider-verse-replaces-across-the-spider-verse-part-2-new-title/

6 ) Spider-Man: Beyond the Spiderverse (29 Mart 2024) 

Across to the SpiderVerse filminin devamı olan animasyon yapımı bu film, serinin son serisi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.İlk film Oscar ödülü almış ve çok ses getirmişti. Bu devam filminde ana karakter Miles’ın ilk filmde başından geçenlerin devamını ve paralel evren olaylarının çözülüp çözülmeyeceğini göreceğiz. 

Referanslar:

https://www.beyazperde.com/galerileri/filmler/galerileri-1000052466/

https://www.ntv.com.tr/galeri/n-life/kultur-ve-sanat/2024-yilinin-merakla-beklenen-filmleri-2024te-hangi-filmler-vizyona-girecek,ltoEtAQVBE-mKEH3yx600A/Bu9eTleO-0-nO9trCoM6rg

https://www.wikipedia.org/

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir