Turizmin Göz Bebeği Bodrum

Turizmin Göz Bebeği Bodrum

Türkiye’nin göz bebeği olan Bodrum her sene olduğu gibi bu yaz da doldu taştı. Ülkemize gelen turistlerin ayak basmadan geçmediği, ünlülerin tatil için en çok tercih ettiği Bodrum bu senede ünlüler ve turistlerle doldu taştı…

Ayrı bir aurası olan Bodrum’un dar sokakları , şatafatlı gece hayatı, bembeyaz evleri ve muhteşem kumsalları ile adeta gelenleri büyülüyor. Her yaz televizyonda gördüğümüz çoğu magazin haberinde adı geçen güzel Bodrum’un gelenleri adeta büyülediğini düşünüyoruz.

İşte Bodrum’a geldiğinizde gezebileceğiniz yerler;

Bodrum Merkez: Bodrum Merkezin dar sokakları adeta sizi büyüleyecektir muhteşem kalabalığı denize çıkan sokaklar size bir peri masalı yaşatacak adeta. Fakat bu güzelliğin birde kusuru var tabi ki… Trafik. Bodrum’a geldiğinizde trafi sorunu yaşamanızı istemeyiz. Merkezde büyük bir park sorunu yaşansada bu güzel sokakları gelip görmeye değer elbette.

Bodrum Kalesi: Listemizin olmazsa olmazı tabi ki Bodrum Kalesi. Yolunuz Bodruma düşerse buraya uğramayı sakın unutmayın. Bu tarihi kale Bodurumun en önemli simgelerinden ve en önemli konumu kategorisinde yer alıyor. Attığınız her adımda buram buram tarih kokusu alacağınız bu kale iki liman arasında kayalık üzerine inşa edilmiş. Kalenin surlarına çıktıysanız işte asıl güzellik orada başlıyor. Tüm Bodrum ayaklarınızın altında iken o eşsiz manzaranın keyfini çıkarmak tamamen size kalıyor.
Tabiki konu sadece manzara değil. Kalenin içinde ki kültür dolu sergilere de değinmeden edemeyeceğiz. İşte Bodrum Kalesi’nin içindekiler;

  • Amphora Sergisi
  • Doğu Roma Gemisi
  • Karyalı Prenses Salonu
  • İngiliz Kulesi
  • Türk Hamamı
  • Cam Batıkları Salonu
  • Sikke ve Mücevher Salonu
  • Alman Kulesi
  • Yılanlı Kule
  • Cam Salonu
  • İşkence Odaları (zindan)
    Bodrum kalesine gittiğinizde kesinlikle görmeniz gereken bu yerler adeta sizi tarihi çağlara götürecek. Fakat bir kaç sene önce Bodrum Kalesinde ki restorasyondan dolayı artık zindan ziyarete kapalı duruma gelmiş.

Bodrum Evleri: Bodrumun neyi meşhur sorusuna verilen en yaygın cevap tabi ki bodrumun güzel baktıkça insanı gençleştiren muhteşem evleridir. Bodrum’a ayrı bir aura katan bu bembeyaz evler Bodrum’un en önemli sembolleri haline gelmiş durumda. Bodrum sokaklarında gezerken evlerin büyüsüne kapılıp galerinize bir fotoğraf eklemeden duramıyorsunuz.

Bardakçı Koyu: Bodrumun merkezine yakın olan Bardakçı Koyu tertemiz suyu ve plajı ile adeta gelen misafirlerini biyülemekte. Koy boyunca bir çok restaurant cafe gibi işletmeler bulunuyor. Ayrıyetten de bu işletmelerden şezlong ve şemsiye de kiralayabiliyorsunuz.
Genellikle aileler tarafından tercih edilen bu bardakçı koyunun bir diğer özelliği ise denizinin dalgalı olmaması. Bodrum’a yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir